Polaris Elu kindlustusvõtjad saavad kümnendiku rahast tagasi

04. veebruar 2004, 14:54

Pankrotistunud ASi Polaris Elu jaotisettepaneku kohaselt saavad kindlustusfirma võlausaldajad kümme protsenti oma nõuetest tagasi.

Polaris Elu pankrotihaldur Maire Arm on alustanud väljamaksete tegemisega vastavalt eelmise aasta lõpus kohtu poolt kinnitatud jaotisettepanekule.

Väljamaksmisele kuulub umbes neli miljonit krooni, millest kolm miljonit krooni saab suurim võlausaldaja, Polaris Elu kindlustusportfelli üle võtnud Seesam Elukindlustuse AS ja miljon krooni jaotatakse ligi 4000 kindlustusvõtja vahel.

?Väljamaksete tegemisega on probleeme, sest meil pole suurema osa kindlustusvõtjate aadresse ega pangakonto numbreid,? rääkis Arm ja lisas, et saadab täna Postimehesse ja Eesti Päevalehte kuulutuse teksti, milles palub Polaris Elu võlausaldajatel teatada oma andmed.

Armi sõnul erineb kindlustusfirmade pankrotimenetlus tavalisest pankrotimenetlusest selle poolest, et kindlustusvõtjad-võlausaldajad ei pea tegema nõudeavaldust.

?Kindlustusseltsi pankroti puhul on pankrotihalduri kohustus teha selgeks võlausaldajad kindlustusseltsi raamatupidamisandmete alusel,? selgitas Arm. ?Kuna paljude kohta andmed puuduvad või on need vananenud, avaldan päevalehtedes vastava kuulutuse.?

Arm lisas, et kui kindlustusvõtja pole kahe aasta jooksul edastanud andmeid, kuhu raha üle kanda, on võlausaldaja tagastatavast rahast jäädavalt ilma.

Polaris Elu pankrotistus 1999. aasta oktoobris. Polaris Elu tublisti üle 10 000 kliendist läks 75 protsenti üle kindlustusportfelli üle võtnud Seesam Elukindlustusse. Polaris Elu võlausaldajaks jäi umbes 4000 endist kindlutusvõtjat.

Polaris Elu vastu kaitsi kokku nõudeid veidi üle 40 miljoni krooni eest. Suurima võlausaldaja Seesam Elukindlustuse nõue küünib 30 miljoni kroonini.

Maire Armi kinnitusel on pankrotipessa raha laekunud peamiselt tänu varade tagasivõitmisele. Kindlustusfirma ühe suurima vara, Andres Bergmannile kuulunud luksusvilla Tartus müüs Arm eelmise aasta lõpus kinnivarafirmale ASile M.S.I. Grupp.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing