Tallinn hoiatab: Talvine vihm muudab kõnniteed libedaks

Inno Tähismaa 04. veebruar 2004, 09:49

Tallinna Kommunnaalamet hoiatab kõki jalakäijaid ohtlikult libedate kõnniteede eest ja kutsub üles mobiliseerima kõik jõud libeduse likvideerimiseks.

Tallinna Kommunaalaameti heakorraosakonna juhataja Tõnu Tuppits ütles pressiteate vahendusel, et teepinna temperatuur kõnniteel on miinuskraadides, mis muudab vihma koheselt kiilasjääks. 'Libedad on isegi need kõnniteed, mis on asfaldini lumest puhastatud ja kuhu on graniit- või paesõelmeid puistatud, eriti hull on aga olukord nendel kõniteedel, kus lumekoristus ja libedusetõrje tööd kas siis majahoidjate või kinnisvara haldajate poolt tegemata on jäetud,' sõnas Tuppits.

Kuna nädalavahetusel on taas oodata järsku õhutemperatuuride langemist, kutsub kommunaalaamet kõiki kinnisvara haldajaid ja kõnniteede korrashoiu eest vastutavaid inimesi üles puhastama kõnniteid lörtsist ja lumelobjakast enne õhutemeperatuuride langemist.

Tallinna suurematel sõiduteedel, mida koristavad tänavapuhastusfirmad, libedust ei ole.

Autojuhtidel soovitatakse sõita keskmisest lubatud sõidukiirusest veidi aeglasemalt ja jälgida ka jalgsi liikujaid, kellel on reaalne oht peale taevast sadava vihma saada ka autorataste alt pritsiva soolaseguse veega üle pritsitud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing