Bergmann keeldub müüdud villast välja kolimast

Väinu Rozental 05. veebruar 2004, 00:00

Tartust välja kasvanud ja Tallinnas aktiivset kinnisvaraäri ajav M.S.I. Grupi juhatuse esimehe Mati Ivaski kinnitusel kasutab Bergmann koos oma kaaskonnaga endiselt maja, kuigi maja uus omanik on alates jõuludest M.S.I Grupp.

?Tegutseme selle nimel, et kõigist majas ebaseaduslikult elavatest inimestest lahti saada,? rääkis Ivask. ?Kui vaja, pöördume kohtu poole.?

Andres Bergmann keeldus eile oma endise maja müügiga seonduvat kommenteerimast. ?Ma ei kommenteeri asja enne, kui ma pole näinud artikli teksti,? lisas Bergmann.

Mati Ivaski sõnul kasutavad maja peale Andres Bergmanni veel tema autojuht ja muu teenindav personal. ?Bergmannil pole kunagi olnud ega ole ka praegu mingit rendilepingut,? märkis Ivask. ?Bergmanni kombed ei ole sellised, nagu on normaalsele ärimehele kohased.?

Ivask ütles, et ta ise pole Bergmanni villas kordagi käinud. ?Meie inimesed on üldse majja kaks korda sisse saanud,? seletas Ivask. ?Esimene kord pääsesid tänu politsei abile enne ostu-müügitehingut majaga tutvuma ja teine kord mõni aeg hiljem pärast maja ostmist,? seletas Ivask. ?Umbes 400 ruutmeetri suurune eramu on meie inimeste poolt tehtud piltide järgi rahuldavas seisukorras.?

M.S.I. Grupp ostis kindlustusfirma ASi Polaris Elu pankrotipessa tagasi võidetud imposantse villa Jaama tänaval eelmise aasta 23. detsembril. Ivask ei soostunud ütlema, millise hinna eest nad Bergmanni endise eramu ostsid. ?See on müüja ja ostja vaheline asi,? lisas Ivask. Ka Polaris Elu pankrotihaldur Maire Arm keeldus ütlemast müügisummat.

Äripäevale teadaolevalt maksis M.S.I. Grupp villa eest mitu miljonit krooni. Kuna majale oli omal ajal seatud hüpoteek pankrotistunud ERA Panga kasuks, laekus villa müügist saadud raha võrdselt Polaris Elu ja ERA Panga pankrotipessa.

Tartumaa hooneregistri sissekande kohaselt ostis Andres Bergmann uhke villa 1996. aastal ERA Pangalt 6,9 miljoni krooni eest. Majale oli seatud hüpoteek ERA Panga kasuks summas 4,7 miljonit krooni. Bergmanni villa kanditi vahetult enne Polaris Elu pankrotiprotsessi riiulifirmasse Sartaste Halduse AS, kust ta mõne aja pärast kanditi edasi Bergmanni rallisõprade Hannes Halliku ja Tõnu Soomeriga seotud ASi Toplant. Polaris Elu pankrotihaldur võitis maja kohtu kaudu pankrotipessa tagasi.

Paar aastat tagasi ostis kuuele eraisikule kuuluv M.S.I. Grupp pankrotipesast ERA Panga Tartus asuva endise peahoone. ?See oli hea ost,? lisas Ivask.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 14:10

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing