Telekom tulemuste eel viie kuu kalleim

Raivo Sormunen 05. veebruar 2004, 00:00

Täna oma 2003. aasta majandustulemused avaldava Eesti Telekomi aktsia sulgus tulemuste avaldamise eelõhtul 118,29 kroonil ehk kõrgeimal tasemel pärast möödunud aasta 8. septembrit.

Eile polnud Telekomi aktsia kella kolmveerand kaheteistkümneks veel kätt valgeks saanud ning tundus, et enne tulemuste avaldamist ei tihata aktsiaga üldse kaubelda, kuid päeva teine pool oli märksa aktiivsem. Kokku vahetas 21 tehingu käigus omanikku 6,7 miljoni krooni eest aktsiaid.

Äripäeva korraldatud küsitluse andmeil ootavad Suprema, Hansapank, Ühispank, Erste Bank ja ING telekomifirmale keskmiselt 1229 mln kroonist kvartalikäivet, mis on protsendi võrra vähem kui aasta eest. Kasum aktsia kohta peaks see-eest kasvama 1,77 kroonilt 1,99 kroonini ja kulumi- ja maksude-eelne kasum 480 miljonilt kroonilt 509 miljoni kroonini.

Korralik kasuminumber lubab sel aastal loota vähemalt möödunud aastaga võrdväärset kuuekroonist aktsiadividendi, kuid investoreid tundub paraku enam huvitavat TeliaSonera võimalik aktsiate ülevõtmispakkumine.

Kolmandat päeva järjest kerkis uue rekordini Hansapanga aktsia, mille tipptasemeks fikseeriti 379,74 krooni. Neljasajast kroonist lahutab aktsiat veel vaid 5,3%. Väike huvi oli ka Harju Elektri vastu, mis kordas 122,83kroonise hinnaga rekordilist sulgemistaset.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:10
    Otsi:

    Ava täpsem otsing