Keegi ei taha ministri autot

Kristiina Randmaa 06. veebruar 2004, 00:00

Möödunud nädalal Res Publica üllitises ?Aruanne Eesti rahvale? riigijuhtide luksuslike ametiautode ja lisatasude kaotamise näitena toodud auto müük on tegelikult pärast rohkem kui poolt aastat ponnistusi jõudnud viiendale enampakkumisele. Võrreldes esimese pakkumisega juunikuus on ministeerium hinda alla lasknud 135 00 krooni võrra. Kuigi auto alghind on nüüd 215 000 krooni, ei taha autot keegi.

?Inimesed arvavad, et ministri auto ? siis on kindlasti kraavis käinud,? rühmab justiitsministeeriumi tagahoovis garaažiust avav haldustalituse juhataja Robert Sepman. Tema kinnitusel pole peamiselt endist justiitsministrit Mä Raski teeninud 2001. aasta Volvo S-80 teinud ü avariid, ometi on ta garaažipimedusse lukustatud autot pidanud näama vaid künnale inimesele.

Otsus õhukese tolmukorra all olev sinakashall Volvo maha müüa tuli möödunud aasta juunis seoses uue valitsuse kokkuhoiuplaaniga. Mõni aasta tagasi 400 000 krooni eest tuliuuena ostetud auto tundus uuele ministrile Ken-Marti Vaherile liiga luksuslik olevat.

?See on sisuliselt uus auto,? takseerib 94 000kilomeetrise läbisõiduga sõidukit Robert Sepman ja lisab, et tema meelest pole see mingi luksusauto, vaid tavaline keskklassi sõiduk.

Ametnik avaldab kahetsust, et müüki läks just see auto. Tema müüks hoopis näiteks seitse aastat tagasi ostetud Volkswagen Passati, millega minister ja teised juhtivtöötajad praegu oma asju ajavad. ?Aga ajakirjandus tundis liigset huvi, tuleb müüa kallim,? nentis ta.

Kui kahele esimesele, 350 000- ja 300 000kroonisele enampakkumisele ei laekunud ühtegi ostusoovi, siis kolmanda, alghinnaga 250 000 krooni, võitis eraisik, kes pakkus auto eest 287 000 krooni. Võitjaks valitu osutus paraku maksejõuetuks ? ta tahtis ostuõigust loovutada liisingufirmale, mida aga ei luba riigivara võõrandamise seadus. Neljandale enampakkumisele jällegi ühtegi ostusoovi ei esitatud.

Kuigi tuleva nädala neljapäeval lõppevale oksjonile pole veel keegi pakkumist teinud, loodab Robert Sepman, et sel korral õnnestub kellegagi käed lüüa. Kolmandal enampakkumisel tulnud ainsad konkreetsed ostusoovid laekusid oksjoni sulgemistähtaja viimasel pooltunnil.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:10
    Otsi:

    Ava täpsem otsing