Sirje Niitra • 5. veebruar 2004 kell 9:49

Tallinn soovib endiselt tasulise parkimise ala laiendada

Abilinnapea Jüri Ratase sõnul on kesklinna tasulise parkimisala laiendamine loogiline samm linna arenguplaanides, mis näevad ette üistranspordi eelistamist.

Parkimistasu tõstmise ja kesklinna tasulise parkimisala laiendamise eesmärk on suurendada tänavate läbilaskevõimet ja jätta piisavalt ruumi ühissõidukitele, teatab Raepress. '22. detsembri lumetuisu ummikud olid selegeks märgiks sellest, et linna tänavate liikluskoormus on kriitilist piiri ületamas ja tänavatele parkivad sõidukid võtavad liikumisruumi veelgi vähemaks, ' ütles Ratas. 'Samas on parkimismajade täituvus ainult 50 kuni 60%.'

Olukord, kus kesklinna tänavatele parkimine on odavam kui parkimismajades, ei ole Ratase sõnul normaalne. 'Suunda ühistranspordi eelistamisele näitab ka see, et tallinlase hinnasoodustus ühistranspordi perioodipileti puhul on 40% ja parkimise perioodikaardi hinnasoodustus tallinlasele on vaid 25%,' ütles Ratas. 'Loomulikult on oluline ka parkimistasudest saadav tulu,' lisas Ratas.

Kommunaalameti liiklusteenistuse poolt ettevalmistatud eelnõu kohaselt laieneb kesklinna tasulise parkimise ala ning paljudel kesklinna tänavatel tõstetakse parkimistasu seniselt 12 kroonilt tunni eest 24 kroonini tunni eest.

Hetkel kuum