5. veebruar 2004 kell 10:02

Tallinna Piimatööstuse käive kasvas veerandi võrra

Eesti suurima piimatoodete valmistaja Tallinna Piimatööstuse käive kasvas mullu veerandi võrra 575 miljoni kroonini, teatas ettevõte.

Eelmise aasta kasuminumbri avaldab Tallinna Piimatööstus lähinädalatel. 2003. aasta üheksa kuu puhaskasum oli 15 miljonit krooni. 2002. aastal teenis ettevõte 11,9 ja 2001. aastal 0,6 miljonit krooni kasumit.

Tallinna Piimatööstuse juhataja Aare Annuse sõnul kasvasid eelmisel aastal ka müüdud kogused. Tema sõnul on ettevõtte lähiaastate eesmärk suurendada tootmismahtu 5-7 protsenti aastas. 'Eelmisel aastal kasvas aastane tootmismaht 24 protsenti,' ütles Annus.

2002. aastal müüs Tallinna Piimatööstus 48 000 ja eelmisel aastal 60 000 tonni piimatooteid. Sellest 1,5% protsenti läks ekspordiks. Peamised eksportturud olid eelmisel aastal Läti, Leedu ja tooted mahlad, kohupiim ja jogurtid.

Annuse sõnul on järgneva kolme aastaga plaanis tõsta ekspordi osa kogukäibest kümne protsendini. 'Oleme valmis uuteks võimalusteks ja väljakutseteks, mida toob kaasa ühinemine Euroopa Liiduga,' lisas Annus.

Tallinna Piimatööstus kuulub täielikult Eesti kapitalile, kõik teised Eesti

juhtivad piimatööstused väliskapitalile.

Hetkel kuum