5. veebruar 2004 kell 6:35

USA börsid: Nasdaqil viie kuu suurim päevalangus

USA tehnoloogiasektori aktsiate liikumisi kajastav Nasdaqi koondindeks tegi eile läbi suurima päevalanguse pärast möödunud aasta septembrit.

Põhjuse selleks andis Cisco Systemsi tegevjuht John Chambers, kes ütles oma kvartalitulemuste järgsel telefonikonverentsil, et ettevõtete juhid on investeeringute tegemisel ja uute töötajate kaasamisel endiselt ettevaatlikud, kirjutas uudisteagentuur Reuters. Samas vastasid võrguseadmete tootja neljanda kvartali käibe- ja kasuminäitajad igati ootustele.

Investorid peavad Cisco tulemusi heaks ettevõtete ja valituse heaolu indikaatoriks, kuna 75% kompanii käibest tuleb just eelpool nimetatud klientidelt.

Lisaks Ciscole olid investorid mures ka homme avaldatava USA tööjõuturu näitajate pärast.

Nasdaqi koondindeks vajus päevaga 2,5% ning sulgus 2014 punktil. Dow Jones tööstuskeskmine kaotas päevaga 0,3% ning sulgus 10470 punktil. Päeva peategelane Cisco langes 8,8% ning sulgus 24,08 dollaril. Suure languse tegid läbi ka teised tehnoloogiasektori liidrid. Inteli aktsial võeti päevaga küljest 4,3% ja Hewlett-Packard 3%.

Hetkel kuum