Börsiülevaade: Hansa ei tee tõenäoliselt eilsele kukkumisele lisalangust

06. veebruar 2004, 09:39

Hansapanga aktsia tegi eile läbi üle 5protsendilise languse, maaklerid uut sedavõrd tugevat langust lähiajaks ei ennusta.

Hansapanga aktsia taandus eile 13 sendi võrra allapoole 360 krooni joont (23 eurole). Käivet tuli aktsiast korralikud 73,5 miljonit krooni.

Eesti Ühispanga maakler Peeter Koppel kirjutas tänahommikuses turuülevaates, et eilse languse taga oli see, et varasemad suurostja(d) otsustasid müügipoolele asuda. Kopli sõnul võivad ostajad turule naasta ja aktsia 24 euroni (375,52 krooni) tagasi osta. Aktsia rekordtase saavutati kolmapäeval, mil aktsia sulgus 379,74 kroonil.

Hansapanga aktsiaturgude osakonna juht Lauri Lind ütles eile Äripäevale, et tugev päevakäive näitas, et midagi nii hullu (Hansapanga aktsia tugev kukkumine) ei tohiks enam tulla. Lind näeb ostuhuvi 23 eurolt ehk samalt tasemelt, kus eile aktsia lõpetas.

Hansapanga aktsia hinda võib Kopli sõnul toetab ka see, et juhul kui Eesti Telekomile peaks TeliaSonera tegema ostupakkumise, suundub Telekomist vabanev raha tõenäoliselt Hansapanga aktsiatesse.

Eile majandustulemused avaldanud Eesti Telekom langes 2,78%, 115,00 kroonile. Neljanda kvartali kasum oli küll väiksem kui analüütikud ootasid, kuid analüütikute sõnul olid majandustulemused head või üldjoontes ootustele vastavad. Telekomi hinda mõjutab lähiajal eelkõige võimalik ostupakkumine TeliaSoneralt.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing