EPL: ajakirjal Ehituskaar klientide petmise kahtlus

06. veebruar 2004, 08:27

Eesti Päevalehele laekunud info kohaselt petab ajakiri Ehituskaar oma kliente, näidates tiraa?i tegelikust kuni mitu korda suuremana.

Nimelt on Päevaleheni jõudnud info, et Ehituskaar meelitab reklaamikliente tiraa?iga 4000, samas olevat see tegelikult vaid 1000. Ehituskaare endise töötaja Peeter Raamatu sõnul tekkis tal ajakirja trükiarvu bluffimise kohta kahtlus läinud aastal, mistõttu otsustas ta trükikojast arve küsida. Printallist kinnitatigi talle, et ajakirja tegelik trükiarv on arvatust neli korda väiksem.

Raamatu sõnul võib eksemplaride arvu kopsakamana näitamine olla seotud sellega, et konkureerival ajakirjal Ehitaja ulatub trükiarv 2000-ni. Samuti tagab suurem tiraa? rohkema reklaamiraha liikumise.

?Mul endal olid juba varem tekkinud samad kahtlused,? kommenteeris Ehituskaare võimalikku bluffimist ajakirjas reklaamipinda ostnud ASi Paroc müügiinsener Tõnu Pilvik.

Samas ei kavatse AS Paroc ajakirja suhtes mingeid meetmeid kasutusele võtta. Edasist koostööd Paroc Pilviku sõnul aga ajakirjaga teha ei kavatse.

Ehituskaare töötajate ütlused ajakirja tiraa?i kohta on samuti erinevad. Nii kinnitati ajakirja toimetusest, et tavaliselt ilmub väljaanne igas kvartalis 2000se tiraa?iga ning et sel kevadel trükitakse Ehituskaart ehitusmessiks 4000 eksemplari. Ehituskaare peatoimetaja Riina Valmseni sõnul kõigub ajakirja trükiarv aga sõltuvalt perioodist koguni 1000?10 000 vahel.

Päevalehe käsutuses olevad Ehituskaare eelmise aasta tiraa?id näitavad aga seda, et kvartaliajakirja trükiarv, mis Eesti Posti kaudu tellijateni jõuab, jääb eri kuude lõikes umbes 330 piiresse, Lehepunkti müügikioskitesse suunati eelmisel aastal ja selle aasta algul aga olenevalt ilmumisajast 250?400 ajakirja. Ülejäänud Ehituskaared (sõltuvalt ilmumisajast 260?450 eksemplari) suunati ajakirja toimetusse. Seega ei ulatu tellitud ning müügipunktides levitatavate ajakirjade koguarv isegi tuhandeni.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing