Peeter Stamberg • 6. veebruar 2004 kell 8:04

Fedi kommentaar ja tugev jaemüük kergitasid USA aktsiaturge

USA aktsiaturud tegid eile osa kolmapäevasest langusest tagasi, seda peamiselt tänu tugevale jaemüügile ja Fedi ametniku optimistlikule sõnavõtule.

Kolmapäeval 2,5 protsenti kukkunud Nasdaq <GR#US.^IXIC>kerkis 0,27 protsenti, 2019,56 punktile. Laiem S P 500 <GR#US.^SPC>indeks tõusis 0,18 protsenti, 1128,59 punktile. Päev varem 0,33protsendilises miinuses lõpetanud Dow Jonesi tööstuslik keskmine <GR#US.^DJI>tõusis 0,24%, 10 495,55 punktini.

Maailma suurim jaemüüja Wal-Mart Storesi <GR#US.WMT>jaanuarikuu müük enam kui aasta avatud müügipindadel ületas analüütikute ootusi. Aktsia kerkis eile 1,55 protsenti, 56,25 dollarile.

Kogu aktsiaturgudele mõjus hästi USA keskpanga (Fed) kõrge ametniku Ben Bernanke sõnavõtt, kus ta ütles, et vastutuulest majanduses on jagu saadud ja tööjõuturult võib peagi tugevat kasvu oodata, kirjutas CBS MarketWatch.

Uudisteagentuur Reuters kirjutas, et Bernanke kommentaarid eeldavad, et Fed lähiajal intresside kergitamisega ei kiirusta. Madalad intressid soodustavad aga ettevõtlust ning peaks aktsiate hindadele positiivselt mõjuma.

Eile majandustulemused avaldanud PepsiCo aktsia <GR#US.PEP>kerkis 2,00 protsenti, 48,55 dollarile. Firma kvartali kasum kasvas 30 protsenti, mis oli vastavuses ka analüütikute ootustega.

Hetkel kuum