Ülo Toomsalu • 11. veebruar 2004 kell 6:03

EPL: Saha-Loo teel ratta lõhkunud auto juht otsib tee omanikku

Saha-Loo teel kaks rehvi ja velje lõhkunud auto juht otsib teejupi omanikku, kellele kahjunõue esitada.

?Saha-Loo tee suured, paarikümne sentimeetri sügavused löökaugud on tähistamata, liiklusmärgid puuduvad üldse,? ütles õnnetusse sattunud Margus Roos. Mees sõidab seda teed pidi keskmiselt kord nädalas ja teadis öelda, et liiklus on teel tihe ning sealtkaudu sõidavad Maardu servas asuva tööstuslinnaku kõik autod ja veokid, kirjutab Eesti Päevaleht.

Et auto remondiks kulus ligi 5000 krooni, otsustas Roos uurida, kellele tee kuulub, ja omanikule kahjunõude esitada. Nüüd on mees Saha-Loo tee omanikku otsinud juba ligi kaks nädalat, kuid leidnud pole ometi.

Harju teedevalitsusest väideti Roosile, et tee kuulub Jõelähtme vallale, vald teadis, et hoopis Maardu linnale. Maardust öeldi, et tee asub küll linna haldusterritooriumil, kuid kuulub Iru elektrijaamale. Elektrijaamast kinnitati, et tee neile ei kuulu. Roos uuris ka maaregistri andmeid ja on veendunud, et kahjunõue tuleb tal esitada siiski Maardu linnale.

Kuna teed kasutavad ka ühissõidukid, siis on Maardu väga huvitatud tee kordasaamisest. ?Loodame seda kõige kiiremas korras teha. Kui saame SEJlt kinnituse, et nad remondiks raha annavad, siis paneme teelõigu oma tööde nimekirja,? lubas Maardu linnamajanduse osakonna peaspetsialist Igor Sljussar.

Kersti Kaljulaid Iru SEJst märkis, et Maardu on palunud elektrijaamal tee linnale üle anda, kuid seda ei saa teha, kuna omandit ei ole millegagi tõendada. ?Tee on tõepoolest kehvas seisus, kuid tundub, et peremeheta vara. Kõige õigem, mida Maardu teha saaks, on tunnistada tee peremeheta varaks,? soovitas Kaljulaid. Oma haldusterritooriumil asuva peremeheta tee saaks Maardu aga endale.

Hetkel kuum