Greenspani kõne ootus tõstis dollarit

Peeter Stamberg 12. veebruar 2004, 00:00

Dollari kurss hakkas eile USA keskpanga (Fed) juhi Alan Greenspani kõne ootuses tugevnema.

Uudisteagentuur Bloomberg kirjutas, et dollar hakkas kolme nädala madalaimale tasemele jõudmise järel taas tugevnema, kuna spekuleeriti sellega, et Greenspan ütleb kongressis esinedes midagi USA majanduse olukorra paranemise kohta. Kella 17ks oli euro kurss langenud 1,2675 dollarini ehk dollar maksis 12,3445 Eesti krooni. Teisipäeva õhtul oli dollar veel 12,23 krooni tasemel.

Investorid ootasid kaks korda aastas toimuvat kõnet USA majandusseisu kohta, lootuses saada vihjeid võimalike intressimäärade muudatuste kohta.

?See, mis dollari kurssi suunab, on Fed,? ütles Bank Julius Baer & Co vanem valuutastrateeg David Durrant uudisteagentuurile Blomberg. ?Inimesed ootavad enne, mida on Greenspanil öelda ja teevad siis olulisi muudatusi dollari positsioonides euro vastu.?

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:11
    Otsi:

    Ava täpsem otsing