EPL: Riigijuhid sõidavad olümpiale

12. veebruar 2004, 07:52

Eesti president, peaminister ja kultuuriminister koos kaaskondadega plaanivad minna Ateenasse olümpiamänge vaatama.

Reis võib kokku maksma minna ligi miljon krooni, kirjutab Eesti Päevaleht.

Eesti Olümpiakomitee (EOK) presidendi Mart Siimanni sõnul on rahvusvahelise olümpiakomitee külalistena Ateenasse reisivate riigijuhtide enda kanda lennusõidu ning hotellikulud. ?Hinnad on Kreeka hotellides olümpia ajal hirmkallid,? lausus Siimann.

Koos lennukulude ja päevarahaga läheks olümpiareis minimaalselt maksma 771 500 ? 861 500 krooni. Reisi muudab eriti kalliks asjaolu, et riigijuhid ei saa Ateenas ise hotelli valida, neile on välja pakutud kaks luksushotelli.

?Need on Queen Mary 2 luksuslaev, mis koos 7-9 teise kruiisilaevaga seisab olümpia ajal Pireuse sadamas Ateena lähistel ning Grand Bretagne Hotel,? ütles EOK saavutusspordi juht Martti Raju. ?Korraldajate huvi on võimalikult turvaliselt riigijuhte vastu võtta ning seega majutatakse neid vaid kahes eriti turvatud hotellis.?

Eile saabusid Ateenast hotellide hinnapakkumised, mille järgi Queen Mary 2 peal maksab üks öö ühele inimesele kõige vähem 9100 ja Grand Bretagne Hotellis 10 600 krooni. Kallimate sviitide hinnad ulatuvad neis hotellides 32 684 ja isegi 109 000 kroonini ühe öö eest.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing