Otsus on lõplik: Premium Oil peab maksma riigile 28,7 mln kr

12. veebruar 2004, 15:29

Riigikohus ei andnud eile menetlusluba ASi Premium Oil kassatsioonkaebusele, mis tähendab, et kütusefirma peab maksma riigile ligi 28,7 mln kr.

Jutt on kütuseaktsiisist, mille tasumise kohustus tekkis Premium Oilil pärast Tartu maakonna maksuameti ettekirjutuse saamist aprillis 2000. Ettekirjutuse kohaselt oli Premium Oil realiseerinud 1999. aastal enda toodetud diislikütust ja bensiini, eirates seejuures kütusekatsiisi seadust. Vastavalt seadusele maksustatakse Eestis toodetud mootorikütus ning mootori- ja kütteõli aktsiisiga selle realiseerimisel või omatarbeks võtmisel.

Mitu aastat kestnud kohtuvaidluse kestel püüdis Premium Oil küll tõestada, et tema pole mootorikütust tootnud ning et maksuamet on tegelikkust tendentslikult hinnanud. Nimelt järeldati ettekirjutuses, et lihttootmise viisil on Premium Oil kõigi lisandite kasutamisega oluliselt suurendanud turustatava mootorikütuse kogust.

Nagu öeldud, olid eri astme kohtud maksuametiga sama meelt. Et riigikohus ei andnud Premium Oili kassatsioonkaebusele menetlusluba, jõustus Tallinna ringkonnakohtu halduskolleegium otsus 12. detsembrist 2003.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing