Dow indeks 32 kuu kõrgtasemel

Peeter Stamberg 13. veebruar 2004, 00:00

USA aktsiaturud said kolmapäeval innustust keskpanga juhi Alan Greenspani kõnest ja ostuhuvi viis Dow Jonesi tööstusliku keskmise indeksi 32 kuu kõrgtasemele.

Dow indeks kerkis päevaga 1,2%, 10 738 punktini. Tehnoloogiaettevõteterikas Nasdaq kerkis 0,7% ja laiem S&P 500 1,1%. Dow?d aitas enim tõsta kaabeltelevisioonikompaniilt Comcast vaenuliku ülevõtmispakkumise saanud Walt Disney aktsia, mis lõpetas päeva 14,6% plussis. Oodatust kehvemad majandustulemused avaldanud Coca-Cola aktsia taandus päevaga 0,7%, 51,80 dollarile.

Eile alustasid USA börsid kauplemist langusega, peamised indeksid olid kella 18ks 0,2?0,3% miinuses. Euroopas tegi tugeva languse eile läbi ravimitootja GlaxoSmithKline aktsia, mille hind langes õhtuks Londoni börsil 5%, 1114 pennile. Euroopa suurim ravimitootja kasum oli analüütikute oodatust väiksem, kirjutas uudisteagentuur Bloomberg. Kompanii IV kvartali kasum langes 16%, kuna käibehitt depressiooniravim Paxil kaotas turgu odavamatele koopiatele.

Euroopa börsidel avaldasid eile tulemusi ka terve rodu pankasid. ?veitsi suuruselt teise panga Credit Suisse?i aktsia oli tulemuste järel kukkunud üle 5%. Prantsuse suuruselt kolmanda panga Societe Generale puhaskasum oli küll oodatust parem, kuid uudisteagentuur Reuters kirjutas, et pettumust valmistas tegevuskasum ja investeerimispangandustegevus. Societe Generale aktsia tegi läbi 3,3%-lise languse. Ligi 4% miinuses oli ka Suurbritannia Barclays aktsia, seda vaatamata puhaskasumi veerandi suurusele kasvule. Hansapanga suuromaniku Swedbanki aktsia kerkis Stockholmi börsil tulemuste järel õhtuks 1,1%, 142,00 Rootsi kroonile.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing