Fondide üldtingimused internetis

Merike Lees 13. veebruar 2004, 00:00

Euroopa Liidu struktuurifondide info on koondatud internetilehele www.struktuurifondid.ee. Seal on fondide ja toetuspõhimõtete üldine tutvustus, taotluste esitamise reeglid, nõuded ja nõuanded ning abimeetmetele vastavate rakendusasutuste ja rakendusüksuste kontaktandmed.

Lehekülge haldava rahandusministeeriumi pressiesindaja Karmo Vellingu sõnul saavad nad praktilist ja konkreetset infot taotlemise kohta anda pärast seda, kui Eesti ministeeriumide ja Euroopa Komisjoni esindajatest koosnev seirekomisjon on võtnud vastu Riikliku Arengukava (RAK) programmitäiendi. Programmitäiendist lähtuvalt täpsustuvad taotlemisvõimalused. ?Praeguse ajakava järgi peaks see toimuma märtsi esimesel poolel,? lisas Velling.

Kui ettevõtja sealt saadud info põhjal ise projektitaotlust kirjutada ei riski, leiab ta struktuurifondide leheküljelt nimekirja värskelt pooleaastase struktuurifondidealase nõustamise läbinud konsultantide nimekirja, kelle poole saab pöörduda konkreetse taotluse esitamise ettevalmistamiseks.

Euroopa Sotsiaalfondi (ESF) ja Euroopa Regionaalarengu Fondi (ERDF) vahendeid laiali jagavast rakendusüksusest Ettevõtluse Arendamise Sihtasutusest (EAS) saab konsultatsiooni ja infot konkreetse programmi kohta, kuid ka nemad ootavad antud fondide suhtes RAKi programmitäiendit. ?Praegu saab konsultatsiooni ja infot potentsiaalsete partnerite ja turule sisenemise barjääride kohta,? ütles EASi avalike suhete juht Edith Kiilmaa.

?Ehkki struktuurifondide raha veel ei jagata, tuleks projekte, millele toetust taotleda, juba kirjutama hakata, sest muidu ei jõua õigeks ajaks valmis,? lisas Kiilmaa.

Põllumajanduse registrite ja informatsiooni amet (PRIA) on Euroopa Põllumajanduse Tagatise- ja Arendusrahastu (EAGGF) ning Kalandusrahastu (FIFG) rakendusüksus, kes erinevalt EASist ise konsultatsioone ei anna. Küll on aga SAPARDi kodulehel kontaktidega nimekiri inimestest, kes on läbinud põllumajandusministeeriumi tellitud nõustamiskoolituse ning kellelt saab abi.

Praegu ei ole põllumajandusministeerium veel FIFGi ja EAGGFi toetuste saamise tingimusi välja töötanud. Seetõttu ei ole PRIA kodulehel ka taotluse vorme koos selgitustega, kuid need jõuavad sinna pärast täpsete tingimuste selgumist, kinnitas Raamets.

Üldist infot ja suunamist sinna, kus antud küsimuses kõige kompetentsemat lahendust pakutakse, saab Euroopa Liidu infokeskusest Roosikrantsi tänaval või internetist. Tegemist on infovahenduspunktiga, kust suunatakse toetustest huvituja õigesse rakendusüksusesse edasi, selgitas infoassistent Krista Kuiva. Infokeskuse internetilehelt leiab ka Euroopa Liidu delegatsiooni projektikonkursi ning koolituse teateid.

www.struktuurifondid.ee
- toetuspõhimõtted
- taotluste esitamise reeglid
- nõuanded
- konsultantide, abimeetmetele vastavate rakendusasutuste ja rakendusüksuste kontaktandmed

www.agri.ee/SAPARD
- kontaktidega nimekiri inimestest, kes on läbinud põllumajandusministeeriumi tellitud nõustamiskoolituse ning kellelt saab abi

www.pria.ee
- pärast täpsete tingimuste selgumist taotluse vormid koos selgitustega

www.euroopaliit.ee
- üldine info
- suunamine sinna, kus antud küsimuses kõige kompetentsemat lahendust pakutakse

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing