Mis imeloom on Haydamaky

Liis Kängsepp 13. veebruar 2004, 00:00

Kes viimasel Viljandi folgil käisid, need teavad, mis imeloom on Haydamaky ja miks teda iga hinna eest kuulama tuleks minna.

Haidamaky liikmed on Ukraina traditsioonikultuse tänapäevased jüngrid, kes oma vaimse ning muusikalise ühtsusega on pühendunud oma kultuuri tagasivõitmisele korrumpeerunud ja ebamoraalselt mõtteviisilt.

Nii sunnib Haydamaky oma eheda muusika ja esitusega sind lihtsalt ekstaatiliselt üles-alla hüppama ja energiliselt kõikide kehaosadega vehkima.

Mina keksisin folgil neid ukrainlasi kuulates nõnda ennastunustavalt, et särki tuli mitu korda sõna otseses mõttes välja väänata ning pärast oli raskusi ööbimispaigas trepist neljandale korrusele ronimisega ? põlved lihtsalt tahtsid alla anda. Vähe on maailmas kontserte, mis sellise elamuse ja mulje suudavad jätta.

Varem kandis Haydamaky nime Aktus ja tegi ametlikult ska-punki. Folgi kodulehelt võib lugeda, et nad loodavad luua Ukrainale ainuomast muusikat, mis ammutab inspiratsiooni rahvamuusikapärandist. Ukraina rahvamuusikast ei tea ma kahjuks suurt midagi, aga Haydamaky ska-sugemetega versioon asjast koos nende rahvamuusikale iseloomulike pillidega on igatahes mõnus ja kuulamist väärt.

Rütmid teevad tuju heaks ja sa soovid, et nad ei lõpetakski kunagi.

Kes eile õhtul Tallinnas toimunud kontserdile ei jõudnud, neil on Haydamakyt võimalik näha täna õhtul Tartus Sadamateatris. Ja uskuge mind ? need kutid on seda väärt, et ainuüksi nende pärast Tallinnast Tartusse sõita, kurat teab, kas neid enam kunagi siinkandis esinemas näeb!

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:23
    Otsi:

    Ava täpsem otsing