USA favoriit TV3 eetris

Christel Karits 13. veebruar 2004, 00:00

Alates 2000. aastast, mil ?C.S.I? esimene hooaeg Ameerika teleekraanidele jõudis, on sari vallutanud televaatajate meeled. Intrigeerivad juhtumid, mis on kombineeritud Las Vegase õhustiku ja omanäoliste tegelaskujudega, on magnetiks, mis on igal nädalal telerite ette meelitanud 15 miljonit vaatajat.

Sari jälgib kriminalistide grupi igapäevatööd Las Vegases asuvas kriminalistikalaboris. Peategelased on vanemkriminalist Gil Grissom, kellele töö on elu mõte, endine strippar Catherine Willows, kes kasvatades üksinda väikest tütart peab end pidevalt jagama eraelu ja karjääri vahel, nooremkriminalist Warrick Brown, kes saab mitmed oma elu õppetunnid kätte üsna karmil moel, Nick Stokes, kes võlgneb paljugi oma võluvale sarmile, ja tiimi uusim liige Sara Sidel. Kapten Jim Brass tegeleb osakonna juhtimisega, kuid vajadusel annab kolleegidele nõu kui endine mõrvaekspert.

Sarjas näidatakse kuritegu vahel lausa orgaaniliselt. Näeb, kuidas kuul siseneb inimese kehasse ja milliseid organeid see seal läbib. Kuid ometi pole need vaid mõrvad, millega kriminalistid igapäevatöös kokku puutuvad.

Sarja looja Anthony Zuiker tuli sellele ideele tänu oma naisele, kes on kiindunud kõikvõimalikesse tõsielulistesse krimilugudesse, mida kaabeltelevisiooni kaudu vaadata saab. Zuiker arvas siiski, et telemaailmas on ruumi veel ühele tõsielusündmusi peegeldavale ja huvitavate juhtumitega tegelevale kriminalistide grupile. Grupi iga liige on oma ala ekspert, kuid koos moodustavad nad professionaalse meeskonna, kellel ei jää tänu oma oskustele lahendamata ükskõik kui keeruline kuritegu.

Sarja valiti meelega mängima vähetuntud näitlejad, et lisada tegelaskujudele usaldusväärsust.

Eelmisel nädalal olid sarja ?C.S.I? tutvustusele TV3s palutud ka ekspert Annika Lall, Põhja politseiprefektuuri politseinõunik Kalle Klandorf ja Riigikogu liige Jaanus Rahumägi. Kõik kolm tõdesid, et täielikke möödalaskmisi pole põhjust sellest seriaalist otsida. Film erineb siiski tegelikust elust, sest see on oluliselt keerulisem ja igavam. Filmi poleks aga mõtet teha, kui kõik juriidiliselt korrektselt üles ehitada.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:23
    Otsi:

    Ava täpsem otsing