SLÕL: Minister Atoneni vallandatud autojuht nõuab kohtus 50 000 krooni

13. veebruar 2004, 08:27

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumist väidetavalt bensiinivarguse pärast lahkuma sunnitud autojuht nõuab kohtu kaudu ligi 50 000 krooni kompensatsiooni.

«Olen veendunud, et me selle kohtuprotsessi võidame,» ütleb bensiinivarguses süüdistatud autojuhi esindaja Reimo Mets.

Töölepingu valel alusel lõpetamise eest nõuab majandus- ja kommunikatsiooniministri endine autojuht saamatajäänud töötasu, puhkusekompensatsiooni, palgatasu viiviste ja kuue kuu keskmise palga ulatuses kompensatsiooni, kokku umbes 50 000 krooni, kirjutab SL Õhtuleht.

Metsa sõnul lõpetati ta kliendiga tööleping mullu 23. juulil poolte kokkuleppel. «Minu klient esitas ministeeriumi töötajate ja ametnike survel avalduse, sest teda ähvardati kriminaalasja algatamisega. Ta kirjutas avalduse omal soovil lahkumiseks, ministeerium aga lõpetas töölepingu poolte kokkuleppel. See on umbes sama, kui lähete poodi ja palute õuna, aga selle asemel antakse teile redis,» selgitab Mets.

Ministeeriumi õigusala asekantsler Taivo Kivistik ütleb, et kui ministri sõitudele kulus juunis kütust 3000 krooni eest, oli seda Statoili kaardiga välja võetud 9000 krooni eest. Kivistiku sõnul nõustus autojuht oma lahkumisavalduse juures hüvitama ligi 10 000 krooni bensiinikulu sõitude eest, mis pole seotud ametiülesannete täitmisega aprillis, mais ja juunis, ning oli nõus ka nende kulude kinnipidamisega lõpparvest.

Reimo Mets on teist meelt. «Tema seda maksnud pole. Kui ministeerium arvab, et maksmine toimub inimese lõpparvest raha mahavõtmisega, pole see maksmine,» kinnitab Mets. Ta lisab, et vabatahtlikult autojuht seda teinud poleks - ta pole süüdi. Ka pole Metsa sõnul ministeerium sisejuurdlust läbi viinud ning keegi ei tea, kes ja kui suure summa eest bensiini kuritarvitas.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing