BIG: 2003. aasta majandustulemused

16. veebruar 2004, 15:42

AS Balti Investeeringute Grupp (BIG) teenis 2003. aastal Eestis auditeerimata andmetel 18,2 miljonit krooni kasumit.

Neli miljonit krooni teeniti erakorraliselt osaluse müügist AS-s Hiiu Turvas. Tulemus 14,2 miljonit puhaskasumit põhitegevusest on AS BIG juhatuse esimees Targo Rausi sõnul ligi 68 protsenti enam kui 2002. aastal.

Kokku väljastas BIG eelmisel aastal laene 131,9 miljoni krooni ulatuses, mis on 36,2 protsenti rohkem kui 2002. aastal.

Võlakirjaportfell kasvas eelmisel aastal 14,8 protsenti, ulatudes 69,3 miljoni kroonini. Laenuportfell on aastaga kasvanud 41 protsenti, ulatudes 151,4 miljoni kroonini.

Targo Raus lisas, et eelmisel aastal väljastatud laenudest moodustavad enamuse lühema tähtajaga ning tarbimissuunitlusega laenud, mida on aktiivselt kasutatud ka elamispindade ostu ajutisel finantseerimisel. Seega on võrreldes 2002. aastaga suurenenud BIG-i roll ettevõtete ja eraisikute sildfinantseerimise pakkumisel.

BIG-i varade maht on 2002. aastaga võrreldes tõusnud 33,6 protsenti, moodustades 174,4 miljonit krooni ja laenuportfell (bruto) on kasvanud 39% moodustades, 153 miljonit krooni.

AS Balti Investeeringute Grupp on pankade ja liisingfirmade järel Baltimaade suurim spetsialiseerunud laenuandja eraisikutele. Ettevõtte eesmärk on pakkuda nii era- kui ka äriklientidele kiiret, tähelepanelikku ning paindlikku finantsteenust. Sellel aastal plaanib BIG laiendada oma müügivõrku. Jaanuaris avati kontor Lasnamäe Centrumis ning lähiajal on laienemine plaanis veel Ülemiste Centrumis ning Narvas.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing