Börsiülevaade: Hansapanga aktsialt käive, Viisnurgalt uudised

16. veebruar 2004, 15:31

Hansapank andis tänasel börsipäeval lõviosa käibest, Viisnurk kaks börsiteadet.

Hansapanga aktsia langes 1,5 protsenti, 360,66 kroonile. Aktsia 17,1 miljoni kroonise käibe panus börsi päevakäibesse oli 88 protsenti.
Aktsiaga tehti valdaval tehinguid tuhande-kahetuhande aktsia haaval. Börsipäeva lõpu eel pandi börsisüsteemi kokkulepitud tehing 9991 aktsiaga, mis toimus 360,66 kroonil. Pärast kella kahte pandi veel läbi suur tehing 10 000 aktsiaga sulgemishinnast kõrgema hinnaga ehk 360,81 krooniga.

Sarnaselt Hansapanga aktsiaga oli ka ülejäänud põhinimekiri punane, välja arvatud Baltika ja Merko Ehituse aktsiad, mis sulgusid ilma tehinguteta.

Üle miljonikroonine käive oli veel Norma aktsial, mille hind langes 0,72 protsenti, 107,65 kroonile.

Viisnurga kohta tuli täna kaks börsiteadet. Vastavalt restruktureerimisotsusele suletakse kahe kuu pärast puidudivisjon, mis toob endaga kaasa kuni 190 töötajale koondamisteated, kellest kuni 15 tehakse ettepanek jätkata Viisnurga teistes divisjonides. Kaalutakse puidudivisjoni varade müüki ja/või välja rentimist.

Lisaks tingib restruktureerimine vajaduse täiendavateks provisjonideks, mis mõjutavad oluliselt Viisnurga mulluseid finantstulemusi. Ilmselt on siis karta suurt kahjumit, arvestades seda, et puidudivisjoni 9 kuu kahjumiks majandustegevusest oli 13,1 miljonit krooni.

Viirnurk alustab ehitusmaterjalide divisjoni ja spordikaupade divisjoni müügiprotsessi. Mõlemad divisjonid müüakse ilma laenudeta.

Viisnurgal oli mullu 30. septembri seisuga üleval lühiajalisi võlakohustusi ligi 22 miljoni krooni eest ja pikaajalisi võlakohustusi 123 miljoni krooni eest. Loodetavasti saab Viisnurk müügirahade eest suurema osa võlakohustustest lunastatud, kui ei, siis jäävad võlad järelejäävat põhitegevust - mööbli tootmist koormama.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing