Ülo Toomsalu • 16. veebruar 2004 kell 7:18

EPL: Raudteetransiit võib suureneda

Venemaa Oktoobri raudtee kavatseb suurendada Eesti kaudu veetavate kaupade mahtu.

Laupäeval kohtusid Narvas Eesti raudtee juhatuse liige Riivo Sinijärv ja Venemaa Oktoobri raudtee peadirektor Viktor Stepov, et arutada nii omavahelist kui ka raudteefirmade koostööd tolli ja piirivalvega, teatas ETV.

?Aktuaalse kaamera? andmetel kavatseb Venemaa Oktoobri raudtee, mis teenindab Venemaa loodeosa Moskvast Murmanskini, paari aasta jooksul elektrifitseerida raudteelõigu Gat?inast Jaanilinna, mis suurendab palju raudtee läbilaskevõimet. Praegu läbib Narvat 22 ja Petserit 15 rongipaari ööpäevas. Oktoobri Raudtee peadirektori Viktor Stepovi sõnul võib see arv peatselt suureneda, kirjutas Eesti Päevaleht.

Oluline on siin raudtee, piirivalve ja tolliteenistuse hea koostöö. Eesti Raudtee kavandab juba mitu aastat Narva piirijaama laiendamist.

Hetkel kuum