Ülar Lauk • 16. veebruar 2004 kell 12:34

Jukose aktsionärid on valmis Hodorkovski eest 14,6 miljardit dollarit maksma

Naftakompanii Jukos aktsionärid on valmis Vene võimudele Mihhail Hodorkovski ja Platon Lebedevi eest 'lunaraha' pakkuma.

Agentuuri Bloomberg teatel on nad valmis loobuma oma osalustest kompaniis äripartnerite vabastamise vastu. Selline 'lunaraha' võrduks 14,6 miljardi dollariga.

'Me teeme kõik meie sõprade vabastamiseks', tsiteeris Interfax 8protsendilist osalust omavat Leonid Nevzlini. Nevzlini sõnul võtsid aktsionärid otsuse vastu nädala eest - seni Vene võimud sellele reageerinud ei ole.

Intervjuus raadiojaamale Ehho Moskvõ rääkis Nevzlin, et viimasel ajal on nendega ühendust võtnud inimesed, kes justkui esindavad Kremli ja pakuvad igasuguseid variante läbirääkimisteks, mille sees oleks ka Hodorkovski, Lebedevi ja Pit?ugini vabastamine, samuti Dubovi, Brudno, ?ahnovski ja Nevzlini jälitamise lõpetamine ning teised erinevad kombinatsioonid. 'Ettepanekute sisu on selles, et me peame osaliselt või täielikult ilma jääma oma Jukose aktsiapakkidest', selgitas Nevzlin.

<#Newsru.com=http://www.newsru.com/finance/16feb2004/yuk.html>

Hetkel kuum