Norsk Hydro kasum ületas ootusi

Norra kütusefirma Norsk Hydro kasum kosus neljandas kvartalis ligi 13%, 3,8 miljardi Norra kroonini, teatas firma Oslo börsile.

Selle tulemusega ületas firma analüütikute ootusi. Eksperdid prognoosisid kasumiks 3,2 miljardit krooni. Kasum aktsia kohta tõusis 12,7 kroonilt 14,7 kroonini. Kontserni tegevuskasum kasvas koguni ligi viiendiku 8,4 miljardi kroonini. Ettevõtte käive kasvas 1,2%, 44,5 miljardi kroonini.

Kogu eelmise aasta lõikes kasvas käive ligi 3%, 171,8 miljardi Norra kroonini. Kasum suurenes võrreldes 2002. aastaga viiendiku võrra, 11 miljardi kroonini. Kasum aktsia kohta tõusis 34 kroonilt 42,6 kroonini. Tegevuskasum kasvas 16%, 25,7 miljardi kroonini.

Nafta- ja gaasikaevandamisega tehti 2003. aastal uus rekord ning lisaks olid kõrged ka nafta hinnad, ütles tulemusi kommenteerides firma juhatuse esimees Eivind Reiten.

Hetkel kuum