Meelis Atonen: riigifirmade juhatuse liikmete töölepingud avalikuks

Liis Kängsepp 17. veebruar 2004, 10:12

Eile rõhutas minister Atonen riigifirmade nõukogude esimeestele, et riigiettevõtete juhatuse liikmete lepingud ei tohi sisaldada konfidentsiaalsusnõuet.

Lisaks andis majandusminister Meelis Atonen oma ministeeriumi haldusalasse kuuluvate riigi osalusega ettevõtete nõukogu liikmetele suunised võtta tugevama kontrolli alla riigiettevõtete tegevuskulud ja sponsorluse põhimõtted, teatas majandus- ja kommunikatsiooniministeerium.

Minister Meelis Atonen rõhutas taas, et riigi ettevõtete juhatuse liikmete valimine peab olema avalik ja toimuma konkursi alusel. Juhatuse liikmete töölepingud ei tohi sisaldada erihüvesid, näiteks autokompensatsioone või kindlustushüvitisi. Lepingud tuleb koostada konservatiivsuse põhimõttel.

'Olukord töölepingute sõlmimisel on viimase poole aasta jooksul paranenud. Taunimist väärivad aga juhtumid kus avalikkusele ei anta informatsiooni riigi teenistuses töötava juhi tulemuste ja teenistuse kohta,' sõnas minister.

Samuti peavad nõukogu liikmed kontrollima, et riigi ettevõte kulutused sponsorlusele jäävad vaid 1% ulatusse möödunud aasta kasumist. 'Toetusi võivad jagada vaid need ettevõtted, kes ei saa raha riigi eelarvest. Sponsoreerimise motiiv ja nägemus peab olema selgelt väljendatud ning omaniku poolt heaks kiidetud sponsorluse tegevuskavas,' sõnas minister.

Atonen toonitas, et sponsorluse otsused ja rahaeraldused peavad olema avalikud.

Lisaks olid kohtumisel kõne all äriühingute tegevusstrateegiad, nõukogu koosolekute korraldamisega seonduv ning siseauditi valdkondade planeerimine 2004. aastaks.

Kohtumisel osalesid AS Tartu Lennujaam, AS Kuressaare Lennujaam, AS Kärdla lennujaam, AS Pärnu Lennujaam, AS Saarte Liinid, Teede Tehnokeskus AS, Tehnokontrollikeskus OÜ, AS Vooremaa Teed, AS Eesti Ringhäälingu Saatekeskus, AS Metrosert, AS Eesti Raudtee, AS Eesti Post, Lennuliiklusteeninduse AS, Elektriraudtee AS, AS Eesti Loots, AS Tallinna Sadam, AS Tallinna Lennujaam nõukogu esimehed.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing