PM: Linnavolinikud tahavad istungite eest töötasu

18. veebruar 2004, 08:18

Tallinna linnavolikogu hakkab homme taas arutama kahe keskfraktsiooni liikme ideed maksta linnavolinikele istungist osavõtmise eest 500-kroonist hüvitist.

Jaak Vihmandi ja Margarita T?ernogorova ettepaneku kohaselt saaksid volinikud volikogu istungist osavõtu eest 500 krooni - istungid toimuvad enamasti iga kahe nädala tagant - ning linnaosade halduskogude liikmed halduskogu istungist osavõtmise eest 250 krooni, kirjutab Postimees.

Praegu saavad volinikud tasu vaid linnavolikogu komisjoni istungist osavõtu eest ja see on 75 krooni. Uue kava kohaselt hakkaks sama tasu olema 250 krooni. Komisjoni esimehed saavad praegu hüvitist 3000 krooni kuus ning see T?ernogorova ja Vihmandi ettepaneku kohaselt ei muutuks.

T?ernogorova ütles Postimehele, et istungist osavõtu hüvitis on vajalik, sest volinikul on saadikutööga seotud transpordi- ja sidekulud, mida hüvitis kompenseeriks.

Samas näeb eelnõu eraldi ette veel volikogu liikmetele tööülesannete täitmisel tehtud kulutuste hüvitamist 3000 krooni eest kuus.

Keskfraktsiooni esimees Elmar Sepp ütles eile Postimehele, et fraktsiooni liikmed on eelnõu suhtes eri seisukohtadel. «Sellele tuleb kindlasti muudatusettepanekuid ja praegusel kujul seda kindlasti vastu ei võeta,» lisas ta.

Res Publica fraktsiooni esimees Kaupo Reede ütles, et fraktsioon ei toeta eelnõu, sest ei pea uute hüvitiste kehtestamist vajalikuks. Ka praegu komisjoni istungite eest saadava hüvitise on fraktsiooni liikmed annetanud heategevuseks.

Et Vihmandi ja T?ernogorova eelnõu näeb ette teisigi kulutusi peale istungitel osalemise tasu, võtaks välja pakutud hüvitiste süsteem Tallinna eelarvest tõenäoliselt 3,7 miljonit krooni aastas.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing