Elion salastab kuumaksu eest andmed kõvakettal

ÄP 19. veebruar 2004, 00:00

Elion hakkas pakkuma uutmoodi teenust: kõvaketta krüpteerimist, mis hoiab arvuti varguse või kadumise korral ära kõvakettal oleva info sattumise võõraste kätte.

Tavaliselt on krüpteerimist ehk salastamist pakkunud vastavad tarkvaraprogrammid, mille kasutaja endale ühekordselt ostab. Renditeenus aga sobib paremini ärikliendile ühekordse suurema kulutuse asemel. Ärikasutaja arvutid sisaldavad konfidentsiaalseid andmeid, mille lekkimine võib kliendile kahju põhjustada.

Krüpteerimisteenuse kasutaja arvutisse paigaldatakse krüpteerimistarkvara, mis muudab võõrastele loetamatuks kõik kõvakettal olevad andmed, sealhulgas ka kustutatud failid. Arvuti käivitamisel tuleb sisestada parool, mille järel muudetakse kõvakettal olev info loetavaks. Teenustasu sisse kuulub andmete kättesaamine ka siis, kui parool on meelest läinud. Need, kes kasutavad viirustõrjet, peavad arvestama ka sellega, et viirustõrjeprogramm võib krüpteerimistarkvara pidada viiruseks. Sel juhul ei tohi lasta viirustõrjel kõvaketast ?parandama? hakata.

Teenus põhineb Põhjamaade ühe tuntuma IT-turbe lahenduste pakkuja Pointsec Mobile Technologies tarkvaral. Liitumine kõvaketta krüpteerimisteenusega maksab ühe arvuti kohta 413 krooni ning kuutasu on 118 krooni.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 14:12

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing