Maailmapank: Vene majandusreformid on seiskunud

19. veebruar 2004, 15:32

Maailmapank avaldas eile karmi ettekande Venemaa majandusest, kirjutas FinIzvestija.

Selles sisalduvad hinnagud on Venemaale karmid: reformid riigis on praktiliselt seiskunud, võimud puhkavad rahulikult loorberitel, majanduse sõltuvus nafta hindadest maailmaturul on aga suurem kui kunagi varem.

Ametlik statistika moonutab ja ilustab ettekande autorite arvates märgatavalt asjade reaalset seisu. Ajaleht Nezavissimaja Gazeta märkis, et kannapööre Maailmapanga hinnangutes on toimunud väga kiiresti. Pole ju veel möödunud ühte kuudki, kui Maailmapanga juhi James Wolfensohni suust kõlasid kohtumisel president Vladimir Putiniga hoopis teised sõnad.

Ettekandes kirjutavad analüütikud, kes pole seotud diplomaatiliste normidega, et riigi olukord erineb tublisti halvemuse poole võimude ametlikest kokkuvõtetest. Peamine on ekspertide arvates see, et 'eksisteerivad märgatavad viivitused kavandatud majandusreformide teostamisel'.

Reformid, mida valitsus veel peab läbi viima, 'võivad põrkuda mõjukate asjast huvitatud ringkondade vastupanule'. Kui siia lisada veel pidevalt kasvavate eksporditulude suurenemise mõjul tekkiv rahulolu, võib reformide läbiviimine olla väga raske, lisasid eksperdid.

<#FinIzvestija=http://www.finiz.ru/cfin/tmpl-art_news/id_art-783620>

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing