TEA Kirjastus on BSA Eesti Komitee uus liige

19. veebruar 2004, 13:46

Veebruarist on BSA Eesti Komitee liige TEA Kirjastus, mille tegevuse põhisuund on sõnaraamatute ja keeleõppematerjalide avaldamine (sh elektroonsel kujul).

BSA Eesti Komiteel on nüüd 22 liiget.

?Senine kogemus on näidanud, et meie kirjastuse poolt loodud keeleõppeprogramme ja elektroonseid sõnastikke kiputakse sageli väga kergekäeliselt levitama ja kasutama, andmata endale aru, kas selleks üleüldse on õigus. Sarnaselt teiste autoriõiguste omajatega, seisavad ka kirjastused silmitsi laialdase piraatlusega,? ütles TEA Kirjastuse juhatuse esimees Silva Tomingas.

?Ka programmiliste lahenduste taga nagu keeleõppematerjal või sõnaraamat, seisab autor, kes on huvitatud, et tema poolt loodut kasutataks ettenähtud viisil,? lisas ta.

?BSA Eesti Komitee üks eesmärke on alati olnud tõsta austust autoriõiguste vastu, mistõttu usume, et koostöös TEA Kirjastusega suudame me ka ühiskonna teadlikkust neis küsimustes tõsta. Püüame anda oma panuse TEA Kirjastuse poolt loodud programmidele parema õiguskaitse tagamiseks,? kinnitas BSA Eesti tegevuse koordinaator Erik Mandre, tänases pressiteates.

BSA Eesti Komitee asutati kohalike arvuti- ja tarkvarafirmade poolt ja on tegutsenud alates 1996. aastast, et edendada legaalse tarkvara kasutamist Eestis. Info liikmete kohta on saadaval kodulehel www.bsa.ee. Viimase BSA poolt läbi viidud rahvusvahelise uuringu kohaselt on tarkvarapiraatluse tase Eestis jäänud sarnaselt eelmise aastaga 53%-le.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing