Hõissa ja vastlad!

Christel Karits 20. veebruar 2004, 00:00

Tallinna lauluväljaku talvekeskus ootab vasteldajaid kella kümnest hommikul, kui avatakse viis 250meetrist snowtube?i rada ja mäesuusanõlv. Südapäeval antakse aga avalöök suurele koguperepeole Oboy Talvefest, millel hoiavad kogu päeva hoogu sees lastesaatest tuntud Fredy ja Batonaator.

Kõigepealt toimub lõbus aktsioon tantsude ja lauludega, milles parimad osalejad viivad koju kaasa superauhinnad. Õues saab jõudu katsuda lumeköieveos ja osavust proovile panna tunnelite läbimises. Muidugi vaadatakse, kes saab pikima vastlaliu, ning kõige tipuks valitakse talvine rammumees.

Pärast suurt lumes müttamist võib edasi seigelda lauluväljaku siseruumides, kus toimub ka lastedisko.

Kell 16 astub lavale festivali peaesineja ansambel Nexus.

Talvekeskuse projektijuht Kristo Tohver kinnitas, et pidu toimub igal juhul ka siis, kui lumeolud kõige paremad pole, sest snowtube?i-rajad on kaetud kunstlumega.

Tubase spordi harrastajaid kutsuvad Tallinna ja Haabersti avatud noortekeskus 24. veebruaril Saku Suurhalli, kus toimub tasuta kogupere vastlapäevapidu.

Saab näha saalibänditurniiri, mille võitjaid autasustatakse rändkarikaga. Sõdurid demonstreerivad erinevaid relvi ning ühiselt tuletatakse meelde vanarahva vastlamänge ? saapaheitmist, vägikaikavedu, kotis hüppamist, pimepoksi ja köievedu. Toimuvad ka kelgu vigursõidu, viskeslaalomi võistlused ning võistlus tõmba-tõuka pulka. Avatud on vurrivalmistamise töötuba ning pidulistele pakutakse hernesuppi ja vastlakukleid.

Kui aga lõbutsemine koos väga suure rahvamassiga kipub väsitama, siis võib rahulikumalt talvemõnusid nautida ja vastlakombe kohaselt liulaskmisega lina pikkust mõõta Nõmme snowtube?i-rajal. Samuti on mõnus aega veeta uisutades. Tallinnas on selleks ka vähem talvise ilma korral võimalus Jeti, Premia ja Linnahalli jäähallis.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:23
    Otsi:

    Ava täpsem otsing