Enroni eksjuhti ähvardab eluaegne vanglakaristus

20. veebruar 2004, 10:42

Enroni endisele tegevjuhile Jeffry Skillingile esitati eile 42 punktist koosnev süüdistus, mille eest võib teda oodata eluaegne vanglakaristus.

Käeraudus Houstoni föderaalkohtusse toimetatud Skilling ei tunnistanud end süüdi üheski kuriteos alates väärtpaberipettustest, insaider-tehingutest jm kuritegudes, mille eest võib teda lisaks eluaegsele vanglakaristusele oodata veel 80 miljoni dollari suurune trahvi- ja kahju hüvitamise nõue, kirjutab Financial Times.

2001. a pankrotistunud USA energiafirma Enron protsessis on Skilling kõige kõrgem juht, kes oma tegude eest vastust peab kandma. Endine juhatuse esimees ja Enroni ülesehitaja Kenneth Lay on veel vabaduses. Läinud kuul tunnistas end ulatuslikes petuskeemides, millega investoritele anti väär ettekujutus firma majandusliku olukorra tegelikust seisust, süüdi endine Enroni finantsjuht Andrew Fastow, kes lubas ametivõimudega koostööd teha. Fastow mõisteti 10 aastaks vangi.

Enroni pankrotiga kaotasid investorid firma turuväärtuse kollapsiga ligi 68 miljardit dollarit.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing