GSM-mobiilsidega liitus eile miljardes inimene

20. veebruar 2004, 11:23

Eile pärastlõunal kella kolme paiku Eesti aja järgi jõudis GSM-mobiilside klientide arv kogu maailmas ühe miljardini.

Tõenäoliselt liitus enda teadmata miljardes inimene GSM-mobiilsidega juba varem, kuid just eile jõudis miljardini spetsiaalselt selle jaoks hiljuti GSM-i Assotsiatsiooni koduleheküljel käivitatud loendur.

GSM on maailmas enim levinud mobiilsidesüsteem. GSM-i Assotsiatsiooni teatel lisandus möödunud aastal iga kuu keskmiselt 15 miljonit uut GSM-mobiilside klienti. Eelmise aasta 180 miljonit uut GSM-mobiilside klienti moodustasid 80 protsenti mullu eri digitaalsete mobiilsidesüsteemidega liitunud 227 miljonist inimestest.

GSM-i Assotsiatsiooni tegevjuht Rob Conway hindas, et seeläbi tugevdas GSM oma valitsevat positsiooni kui maailma globaalne mobiilsidestandard.

«See miljard on kindel alus üleminekul GSM-ilt kolmanda põlvkonna mobiilsidesüsteemile,» tähendas Conway. «Käesoleva aasta hakul pakkus maailmas kolmanda põlvkonna mobiilside teenuseid 25 operaatorit 17 riigis.»

Edukuselt teine mobiilsidesüsteem CDMA kogus eelmise aasta lõpuks sama palju kliente, kui GSM lisas sama aastaga oma klientide arvule.

Enim liitus GSM-mobiilsidega mullu Aasia ja Okeaania elanikke ? rohkem kui 70 miljonit. Hiina säilitas oma koha maailma suurima mobiilsideturuna: riigi kahe mobiilsideoperaatori kaudu liitus GSM-mobiilsidega 42,8 miljonit uut klienti.


Uudise edastas Aivar Aotäht Sakalast

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing