Ka A. Le Coq toob turule plastpudeliõlle

20. veebruar 2004, 10:39

A.Le Coq siseneb esmakordselt PET-õllede turule, alustades täna 2-liitristesse plastikpudelitesse villitud üllede Disel ja Turbo Disel müüki.

?Jaanuaris tõime turule uue kaubamärgi Disel, mis on tarbijate poolt väga hästi vastu võetud. Seetõttu on antud kaubamärgi laiendamine plastpudeli segmenti igati loogiline jätk, pakkumaks tarbijale suuremat mugavust,? ütles AS?i A.Le Coq juht Tarmo Noop. ?Plastpudelis ehk PET-õllede turg arenes 2003. aastal jõudsalt, moodustades aasta lõpus 18% kogu õlleturust. A.Le Coq kui õlleturu suurtegija puudus sellest segmendist täielikult. Selleks, et püsida konkurentsis ja olla edukad, peame olema tugevad kõikides segmentides,? kommenteeris Noop otsust plastpudelis õlle tootmise ja müügi alustamiseks.

?Tulevikus ennustame siiski PET-õllede osakaalu langust, mis on seotud õllepudelile tagatisrahasüsteemi rakendumisega eeldatavasti 01.04.2004. Antud muudatus viib klaaspudelis õllede hinna oma olemuselt plastpakendis õlle omast madalamaks, mis kindlasti avaldab turule mõju. Samas on aga ka selge, et plastpudelis õlled turult ei kao, kuna nende argumendiks jääb suurem kasutusmugavus,? lisas Noop.


Eesti Õlletootjate Liidu andmetel kujunes 2003. aastal õlleturu kogumahuks 88948 mln liitrit. A.Le Coq oli 2003. aasta viimase kvartali seisuga üle 35%-lise turuosaga Eesti suuruselt teine õlletootja, müües erinevaid õllesorte kokku 34,3 mln liitrit.


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing