Börsiülevaade: taas üks unine kauplemispäev

23. veebruar 2004, 15:21

Tallinna börsil enne homset püha tehti tehinguid vaid 48 ning käivet kogunes alla 10 miljoni krooni eest.

Kokku tuli käivet 7,63 miljonit krooni, mis on madalaim käive alates 2. jaanuarist. Suure osa käibest tuli alles viimastel kauplemisminutitel. Neli viimast tehingut andsid koguni 57 protsenti käibest.

Suurima käibe andnud Hansapanga aktsia hind jäi samale tasemele kus eelmisel neljapäeval ja reedelgi ehk 356,74 kroonile.

Eesti Telekomi hind kerkis 0,81%, 117,35 kroonile. Aktsia tõusu uskus hommikuses klientidele saadetud turukommentaaris ka Sampo Panga maakler Kristian Miilen, kes tõi üheks tõusu põhjusena välja euro vastu tugevnenud dollarit. Teatavasti kaubeldakse Eesti Telekomi hoiutõenditega Londoni börsil just USA dollarites.

Suurima kukkumise tegi läbi Baltika aktsia, mis sulgus 28,16 kroonile ehk 14,29% madalamal kui eelmine sulgemishind. Aktsiaga tehti neli tehingut ja seni veel möödunud aasta majandustulemusi mitte avaldanud aktsia ostu vastu keegi huvi ei tundnud. Käivet tuli aktsiast veidi üle 110 tuhande krooni. Viimati oli suurem käive aktsiast eelmise aasta detsembris.

Ülejäänud aktsiatest tuli käivet alla 100 tuhande krooni eest.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing