EPL: Rüütel soovib Partsi asemel Dublinisse pidutsema minna

23. veebruar 2004, 08:00

Dublinis 1. mail peetaval Euroopa Liidu laienemise tseremoonial tahab Eestit esindada president Arnold Rüütel.

Iiri peaminister Bertie Ahern saatis juba novembris Partsile nimelise kutse tähistada Dublinis koos teiste Euroopa riigijuhtidega kümne uue maa euroliitu astumist. President Rüütel ei ole aga loobunud mõttest sõita ise Iirimaale, mida tunnistas ka riigipea avalike suhete nõunik Eero Raun, kirjutab Eesti Päevaleht.

Rauna sõnul saab otsuse teha pärast seda, kui on rohkem infot selle kohta, mis tasemel esindatust üritus Eestilt eeldab. ?Peaministri minek on põhjendatud juhul, kui tegu on valitsustevahelise konverentsi või ülemkogu taolise kohtumisega,? rääkis Raun. ?Kui tuleb tseremoniaalne kohtumine, on loogiline, et läheb president.?

Iirimaa on praeguse euroliidu eesistujamaana kavandanud aprilli lõppu ja mai algusesse pidustusi kogu riigis. Kulminatsiooniks kujuneb 1. mail Euroopa Liidu liidrite osavõtul toimuv iiripärane tseremoonia ?Tervituspäev? (?A Day of Welcomes? ? toim).

Küsimusele, kas Dublinisse peaks lendama president või peaminister, vastasid nii väliskomisjoni esimees Marko Mihkelson kui ka Euroopa asjade komisjoni esimees Rein Lang, et valitsusjuht Parts. ?Vastus on ühene ? kutse on saanud peaminister,? ütles Mihkelson. ?Siin ei saa teistmoodi mõeldagi,? lisas Lang.


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing