SLÕL: «Ärapanija» hakkab ETV-le uudislõikude eest maksma

23. veebruar 2004, 08:32

Täna võivad ETV ja Kanal 2 esindajad kirjutada alla lepingule, kuidas ja millise raha eest «Ärapanijas» edaspidi ETV saatelõike näidatakse.

«Ärapanija» tootjafirma Ruut peaprodutsendi Olavi Paide sõnul pole tänane saade veel monteeritud. «Eks esmaspäeva hommikul ole näha, mis õhtul eetrisse läheb,» märgib Paide ja kinnitab, et nad kavatsevad ETV kaadreid samamoodi kasutada nagu varasemateski saadetes, kirjutab SL Õhtuleht.

ETV programmidirektor Ainar Ruussaar ootab tänast «Ärapanijat» suure huviga. «Me pole kordagi protestinud saate sisu vastu. Saade on vajalik ja huvitav. Küsimus oli vaid autoriõigustes. Riigitelekanal lihtsalt ei tohi seaduse kohaselt omasaateid või nende lõike niisama ära anda,» selgitab Ruussaar uudislõikude laenamise ja levitamise tausta.

Ruussaare sõnul kohtusid nad eelmisel nädalal Kanal 2 peadirektori Urmas Oru ja programmijuhi Olle Mirmega ning jõudsid sõbraliku üksteisemõistmiseni. «Kanal 2ga sündiva kokkuleppe hind ei tee meid rikkaks ega neid vaeseks,» ütleb Ruussaar, jättes detailid saladuseks. Siseturul maksab üks teleminut tavaliselt 1000-1200 krooni.

TV3 peadirektor Toomas Vara ütleb, et millegipärast reageeris just ETV oma uudislõikude loata näitamisele valuliselt. Samas kinnitab ta, et tegelikult oleks väga mõistlik, kui saatelõikude kasutamine sätestatakse lepinguga. «Aga meie jaoks pole «Ärapanija» praegu tõesti esmane küsimus,» lisab Vara. «Konkreetset juhtumit, kus meile oleks tõsiselt liiga tehtud, pole. Niisiis jälgime praegu mängu ja vaatame, mis edasi saab.»

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing