EPL: Juhiloa saamine kallineb veelgi

25. veebruar 2004, 08:15

Viimasel ajal on õpilaste arv autokoolides kasvanud, sest Euroopa Liiduga liitumisel juhiloa saamine kallineb.

Käibemaksuseaduse kohaselt lisatakse alates maist koolitustasule 18 protsenti käibemaksu. Samuti tõuseb Euroopa Liiduga ühinemisel kütuseaktsiis ühe krooni võrra, mis mõjutab omakorda tugevalt autokoolituse hinda, sest põhiosa hinnast moodustavad sõidutunnid, kirjutab Eesti Päevaleht.

?See on tavaline reaktsioon, kui hind tõuseb,? ütles autokoolide liidu asepresident Madis Ütt. ?Tahetakse ikka odavamalt läbi saada.? Ta lisas, et inimeste reaktsioon on täiesti objektiivne ja mõistetav, sest juhilubade tegemine on paratamatu etapp.

Laplari autokoolis õppis eelmisel aastal 1200 õpilast, mis on paarisaja võrra rohkem kui üle-eelmisel aastal. ?Ma ei usu, et õpilasi autokoolides vähemaks jääb,? ütles Laplari autokooli Paldiski maantee filiaali juhataja Avi Kaplan. ?Juhilube läheb alati vaja.? Kaplani sõnul ei vähenenud õpilaste arv ka siis, kui paljud autokoolid selle aasta alguses koolituse hinda tõstsid.

Tartu autokooli Selge juhataja Mati Paju ütles, et eelmise aasta sügisest suurenes õpilaste arv autokoolis märgatavalt.

Paju sõnul Tartus autokooliõpilaste arv sügisel tavaliselt suurenebki, sest esmakursuslased tulevad ülikooli kõrvalt ka juhiluba tegema. Pärast seda kahaneb aga õpilaste arv autokoolides märgatavalt. ?Eelmisel aastal pärast sügishooaega õpilaste arv enam ei vähenenud,? ütles Paju.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing