Greenspan rääkis dollari tugevamaks

Peeter Stamberg 26. veebruar 2004, 00:00

USA keskpanga juhi Alan Greenspani kõne USA Kongressis viis dollari kursi euro vastu tõusule.

Enne õhtul peetud kõnet oli dollar juba euro suhtes tugevnemas, kuid kõne, milles Greenspan rääkis USA majanduse tugevusest, aitas dollaril kiiresti veelgi tõusta. Kell 17.30 maksis euro 1,2548 dollarit, dollari kurss oli 12,47 Eesti krooni. Eesti Pank fikseeris dollari ametlikuks kursiks eile päeval alla 12,35 krooni. Greenspan ütles, et majandus on kaldumas jätkusuutliku kasvu suunas, vahendas Bloomberg. Tema sõnul on viimased majandustulemused näidanud, et selle aasta algus on majandusele tugev olnud. Majanduskasvu on aidanud tõsta eelkõige madalad intressid ja maksukärped. Samas soovitas Greenspan Kongressil vähendada valitsuskulutusi eelarvedefitsiidi kärpimiseks. Tänavu peaks aga presidendivalimisaastast tulenevalt eelarvedefitsiit olema rekordiline.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing