Makedoonia president sai lennuõnnetuses surma

26. veebruar 2004, 13:20

Neljapäeval kukkus Lõuna-Bosnia mägedes alla Makedoonia presidendi Boris Trajkovski lennuk, president hukkus õnnetuses.

Trajkovski partei VMRO-DPMNE pressiesindaja Vlatko Djordjev kinnitas, et partei peakorterist öeldi, et 47aastane president sai lennuõnnetuses surma, vahendas Eesti Päevaleht Online infoagentuure AP ja Reuters.

Makedoonia valitsuse lennuk, mille pardal oli lisaks Trajkovskile teisigi valitsusametnikke, kes oldi teel Mostaris peetavale majanduskonverentsile, kukkus alla Bosnia Bitonja küla lähistel kell 8 paiku kohaliku aja järgi, ütles üks ametnik AP-le.

Bosnia politsei teatas, et nad leidsid lennukvraki umbes 80 kilomeetri kauguselt Sarajevost. Ellujäänute kohta andmeid pole.

Ilmastik piirkonnas oli väga vilets, mistõttu näiteks Albaania peaminister Fatos Nano loobus konverentsile lendamast, ütles Nano pressiesindaja Aldrin Dalipi.

Üks Makedoonia valitsuse allikas ütles Reutersile, et lennuk kukkus alla Stolaci lähedal vaid mõne minut kaugusel Mostarist.

Bosnia siseministeerium teatas, et piirkonnas oli tugev vihm ja udu, kui õnnetus juhtus. ?Umbes kell üheksa kaotas radar kontrolli lennuki üle. Kohalik politsei teatas, et mägirajoonist Stolaci linna ja Ljubinje küla vahel kostus plahvatus,? sõnas Bosnia siseministeeriumi pressiesindaja Zoran Glusac.

Makedoonia pidi neljapäeval Iirimaal esitama ametliku avalduse Euroopa Liidu liikmeks saamise avalduse, kuid see sündmus jäeti ära ning delegatsioon kutsuti Dublinist tagasi.

Trajkovski lõpetas Skopje ülikooli juura alal, õppis veidi USAs, loobus kommunismist ja astus õigeusku. Ta valiti Makedoonia presidendiks 1999. aasta novembris. Trajkovskit kiideti rahvusvaheliselt selle eest, et sõlmis tehingu etniliste albaanlastega 2001. aasta kodusõja ärahoidmiseks.

Presidenti jääb lisaks rahvale leinama tema naine, poeg ja tütar.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing