Ekspordi turvalisus on ettevõtja käes

Merike Lees 27. veebruar 2004, 00:00

Mis kõige olulisem ? see ei võta isegi palju aega ega vaeva. Kohalikud taustauuringufirmad teevad 1000-1500 krooni eest ühe tunni või maksimaalselt nädala raporti äripartneri taustast, tema finantsseisust, maksekommetest ja lisavad sellele oma hinnangu. Sealt saab infot, kas partneri seis on kindel või võib teda ähvardada pankrot.

Kui parteri taust enam-vähem selge, ei tasu algajal eksportööril hakata leiutama lepinguid, mis võivad hiljem hoopistükkis talle endale kahjulikuks osutuda, vaid ka siin on üsna turvaline lahendus erinevate tüüplepingute näol olemas. Ükski leping ei garanteeri, et müüja ostjalt kauba eest lõpuks raha kätte saab. Sellisel juhul saab müüja end ostja makseriskide vastu pangas kindlustada. Seega on väliskaubanduse mitme olulise aspekti riskide maandamine ettevõtja enda käes ning sõltub tema oskusest võimalusi kasutada.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing