Restoran ehitustellingute taga

Heidi Vihma 27. veebruar 2004, 00:00

Amarillo määratleb end eestlastele võõra south-west ehk edelaköögina. Ameeriklastele võib see küll arusaadav olla, meie siin oleme rohkem Tex-Mex nimega harjunud. Olgu nimega kuidas on, siinpakutu on ?kombinatsioon Mehhiko teravatest ja USA lõunaosariikide rikkalikest maitsetest? (tsitaat koduleheküljelt). Nachod, burritod, chilli con carne, tacod, steigid ja palju ube ? see on lühike kokkuvõte pakutust.

Suupisteks tellitud nachosid pidime ootama terve igaviku, tõeline ime, kuidas valmisroa laualetoomisega nii kaua võib minna. Edasi läks natuke paremini. Tres hombre salad, mis tõenäoselt tõlkes kolme mehe salatit tähendab, ei olnud mitte suuruselt kolme mehe jaoks, vaid ühel alusel oli kolm kausikest, igas erinev sisu. Tore komplekt paneeritud kanarinnast, friteeritud sibularõngastest, kitsejuustust, põrgumoosist ehk paprikast ja t?illist tehtud magusast kastmest, melonist, lehtsalatist ja kapsa-porgandisalatist ? paras kergemaks lõunasöögiks.

Lauanaabri beef burrito ehk chili con carne ja metsriisiga täidetud ja kokkurullitud tortilla sisaldas palju uba ja vähe liha, aga võib-olla neil seal south-west?is nii ongi. Minu põhjamaise maitse jaoks oli see natuke liiga pudrune.

Menüü oli väga keeruline, hispaaniakeelsed toidunimed segiläbi inglise omadega, küll eesti keeles lahti seletatud, millega tegu. Aga ooteaja täiteks me muudkui lehitsesime ja lehitsesime menüüd ja ennäe ? leidsime lõpuks tex-mex köögi sõnaseletused üles. Siis läks pilt palju selgemaks.

Sisekujunduse soojad ja rõõmsad värvid ning tulised t?illipipra pildiga nõud jätsid mitmeks päevaks sooja tunde. Aga teenindus oli küll aeglane, arvestades külastajate nappust, nii et lõunale planeeritud ajalimiidi ületasin tunduvalt. Kuidas veel siis näljaste külastajate teenindamisega hakkama saadakse, kui Viru ümbert tellingud ära võetakse ja maja taas kasutuskõlblik välja näeb?

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:23
Otsi:

Ava täpsem otsing