EPL: 400 miljoni kroonine raadioside riigihange ebaõnnestus

27. veebruar 2004, 08:02

Riigihangete amet tühistas ligi 400 miljonit krooni maksva operatiivraadiosidevõrgu hanke, sest siseministeerium oli selle ebakorrektselt vormistanud.

19. veebruaril Inglise päritolu firma protesti põhjal riigihanke tagantjärele tühistanud riigihangete amet leidis, et siseministeerium oli osalemistingimused puudulikult vormistanud ning seega tuleb korraldada uus riigihange, kirjutab Eesti Päevaleht.

?Hankes on pakkujad ja nende esitatavad pakkumised ning neil on oluline sisuline vahe,? ütles ameti peadirektor Ülo Sarv. Tema sõnul oli ministeerium hankedokumentides esitanud pakkujale miinimumnõuded ja kahe osalenud firma pakkumisi hinnates valinud võitjaks firma JP-Epstar. ?Tegelikkuses peab asi käima nii, et juhul kui pakkuja täidab esitatud miinimumnõuded, hinnatakse mitte teda, vaid tema esitatud pakkumisi ehk kaupa,? ütles Sarv. ?See jäi aga sedakorda toimumata.?

Siseminister Margus Leivo väitis kolmapäeval Riigikogu infotunnis, et raadiosidevõrk, mis kriisiolukorras operatiivteenistustel ühel sagedusalal töötada võimaldab, läheb maksma 350-400 miljonit krooni. Raha saadakse selleks Euroopa Liiduga ühinemisel laekuvast nn Schengeni abirahast.

Algul võitjaks tunnistatud JP-Epstar pakub Eestile TETRA-tehnoloogial põhinevat erisidet, mis on kasutusel Soomes ja mille vastuvõtjad saab paigutada praegustesse GSM-mastidesse. Erinevalt GSM-sidest pole TETRAt võimalik pealt kuulata.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing