Viisnurga endine juht: Provisjoneerimine oli kõne all juba enam kui aasta tagasi

Liis Kängsepp 27. veebruar 2004, 17:38

Viisnurga eksjuhi Tiit Arro sõnul pole ettevõtte kordades kasvanud kahjum üllatuslik, kuna provisjoneerimisest räägiti esmakordselt juba enam kui aasta tagasi.

Täna teatas AS Viisnurk börsile, et ettevõtte eelmise aasta kahjum oli 68 mln krooni, mis on üle kolme korra suurem kui 2002. aasta kahjum.

Arro sõnul on Viisnurga kahjumis kaks külge ? üks on ettevõtte tegelik kahjum ja teine provisjoneerimisest tulenev kahjum. ?Teatud maani on kahjum arvutatav, teatud maalt otsustatakse, mis on millegi õige väärtus,? ütles Arro, kelle sõnul on provisjoneerimisest tingitud kahjum suures osas seotud liimpuiduvabriku investeeringutega. ?Tänapäeva raamatupidamises tuleb siiski hinnata, mis on asjade õige väärtus, palju nad kasumit toovad. Mitte ei tule vaadata selle järgi, kui suur investeering sinna kunagi tehti.? Arro sõnul investeeriti omal ajal liimpuiduvabrikusse ligikaudu 100 mln krooni, mis on Viisnurga suurim investeering. ?Sellepärast need numbrid ongi nii suured,? viitas ta.

Jaanuaris Viisnurga juhi kohalt lahkunud Arro loodab siiski, et ettevõtte erinevatel divisjonidel hakkab tulevikus paremini minema. ?Minu ajalugu Viisnurgas oli küll väga lühike, kuid selle aja jooksul sai tehtud palju tööd, selle nimel, et asjad hakkaksid paremini minema,? sõnas Arro. Tema sõnul peaksid esimesed tulemused näha olema selle aasta lõpus või järgmise alguses. ?Äris on muidugi alati omad riskid ja kindlalt ei või midagi ette teada.?

Arro sõnul päästaks Viisnurga see, kui erinevatel divisjonidel oleksid erinevad aktsionärid, kes oleksid väga fokuseeritud ja pühendunud. ?Tegelikult on kõigis divisjonides potentsiaal olemas, see tuleb ainult üles leida.?

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing