Riia börsil kaubeldud ettevõtete turuväärtus võib sel aastal kahekordistuda

01. märts 2004, 13:14

Riia börsil kaubeldud ettevõtete turuväärtus võib sel aastal kahekordistuda, vahendas Shveitsi päevaleht Neue Zürcher Zeitung Bloombergi uudist.

Riia börsil olevate ettevõtete koondturuväärtus võib sel aastal kahekordistuda ja edaspidi viiekordistuda, kui Lattelekom, Parex pank ja teised ettevõtted börsile tulevad, ütles Riia börsi president Guntars Kokorevics.

Börsijuht arvestab igal järgneval kolmel aastal kolme ettevõtte börsiletulekuga aastas. Bloombergi arvates võib Riia börsi turuväärtus tõusta viiele miljardile eurole (78 mld kroonile). Enamuses Omhexi käes oleval Riia börsil on noteeritud 12 firma aktsiad, mille turuväärtus on umbes 1,2 mld dollarit (15,2 mld krooni).

Riia börs veab valitsusega peetavaid läbirääkimisi Lattelekomi riigiosaluse müügiks enne aasta selle lõppu. Firma ostjateks võiksid olla investorid Lätist ja kogu maailmast. Palju oleneb sellest, kuidas õnnestuvad kõnelused TeliaSoneraga, kellele kuulub 49 protsenti Lattelekomi aktsiatest.

Kokoverics pakkus välja, TeliaSonerale võiks veel müüa kaks protsenti firmast. Sellisel juhul saavutaks Rootsi kontsern enamusosaluse firmas, mis oli tema sooviks. Ülejäänud 49 protsenti Lattelekomi aktsiatest saaks seejärel börsile viia.

Börsijuht arvas, et täiendavalt võiks veel 10 protsendi Lettelekomi aktsiate eraldamine TeliaSonerale kõne alla tulla, kui firma seda soovib.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing