Riia börsil kaubeldavate ettevõtete turuväärtus võib tänavu kahekordistuda

Romet Kreek 02. märts 2004, 00:00

Börsijuht arvestab igal järgneval kolmel aastal kolme ettevõtte börsiletulekuga aastas. ?veitsi majandusleht Neue Zürcher Zeitung kirjutas, et Bloombergi arvates võib Riia börsi turuväärtus tõusta viiele miljardile eurole (78 mld kroonile). Enamikus Omhexi käes oleval Riia börsil on noteeritud 12 firma aktsiad, mille turuväärtus on umbes 1,2 mld dollarit (15,2 mld krooni).

Riia börsi eestvedamisel käivad valitsusega läbirääkimisi Lattelekomi riigiosaluse müügiks enne aasta lõppu. Firma ostjateks võiksid olla investorid Lätist ja kogu maailmast. Palju oleneb sellest, kuidas õnnestuvad kõnelused TeliaSoneraga, kellele kuulub 49% Lattelekomi aktsiatest.

Kokorevics pakkus välja, TeliaSonerale võiks veel müüa kaks protsenti firmast. Sellisel juhul saavutaks Rootsi kontsern enamusosaluse, mis oli tema sooviks. Ülejäänud 49% Lattelekomi aktsiatest saaks seejärel börsile viia. Börsijuht arvas, et täiendavalt võiks kõne alla tulla veel 10% Lettelekomi aktsiate eraldamine TeliaSonerale.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing