Välisminister Ojuland jagas Bulgaarias Eesti IT-alast kogemust

02. märts 2004, 12:06

Täna jätkus välisminister Kristiina Ojulandi ametlik visiit Bulgaariasse infoühiskonna alase seminari avamisega Bulgaaria Kaubandus-Tööstuskojas.

Välisminister esines kõnega, milles ta andis seminaril osalenud Bulgaaria ärimeestele edasi Eesti info- ja kommunikatsioonitehnoloogia kogemust, peatudes erinevatel IT-projektidel nagu Tiigrihüpe, ID-kaart, Vaata Maailma, Täna Otsustan Mina jt. Ojuland rõhutas, et uute arenguprogrammide elluviimisel on riigil täita tähtis roll nii nende algatajana kui ka elluviijana. 'Eesti kogemus võib Bulgaariale kasulik olla ning loodan, et meie tänasele kohtumisele järgnevad juba uued sammud meie IT-alases koostöös,' märkis ta.

Eile õhtul toimunud kohtumistel Bulgaaria presidendi Georgi Parvanovi, peaministri Simeon Saxe-Coburg-Gotha ning parlamendi esimehe Ognyan Gerdjikoviga oli kõne all Euroopa Liidu ja NATOga seonduv, kahepoolsed suhted ning turismi arendamise võimalused kahe riigi vahelise majanduskoostöö raames.

Kohtumisel presidendiga peatuti pikemalt Eesti ja Bulgaaria majandussuhetel ning pooled tõdesid, et sidemed vajavad tihendamist. Nii president Parvanov kui välisminister Ojuland olid ühel nõul, et ainult positiivse majanduskeskkonna ning soodsa investeerimiskliima loomisest on tõhusa koostöö jaoks vähe. 'Äärmiselt vajalikud on ka ettevõtjate vahelised otsekontaktid,' rõhutas välisminister.

Vesteldes peaministri Simeon Saxe-Coburg-Gothaga avaldas Ojuland toetust Bulgaaria eesmärgile liituda Euroopa Liiduga 1. jaanuaril 2007. Välisminister tutvustas Bulgaaria peaministrile ka Eesti Euroopa Liiduga ühinemise tähistamise plaane ning rääkis miljoni uue puu istutamise projektist. Peaministri arvates on tegemist väga huvitava kavaga.

Toimus ka välisministri kohtumine Bulgaaria parlamendi esimehe Ognyan Gerdjikoviga, kus arutati peamiselt turismi arendamise võimalusi. Parlamendi esimees sõnas, et kuigi Bulgaaria on tuntud oma mereäärsete suvekuurortide poolest, on riigil plaan kandideerida 2014. aasta taliolümpiamängude korraldajaks, mis on tinginud investeeringute suurendamise Bulgaaria suusakeskustesse.

Välisminister Ojuland kinnitas, et Eesti ja Bulgaaria vahelises majanduskoostöös on turism äärmiselt perspektiivikas valdkond, kus eestlastel ja bulgaarlastel on veel palju avastada.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing