Ministeeriumid arutlesid eile järjekordselt laovarude seaduseelnõu leevendamist

Anne Oja 03. märts 2004, 00:00

Laovarude seadust muutvad ettepanekud esitasid möödunud nädalal põllumajandusministeeriumile piimatootjad, teraviljatootjad ja ettevõtjad, kes puutuvad kokku suhkruga.

Põllumajandusministeeriumi toidu ja kaubanduse asekantsler Andres Oopkaup ütles, ministeeriumid ja tolliamet jagasid ettepanekud kaheks, põhjendatuteks ja nendeks, mida ei saa mingil juhul arvesse võtta. Arutelu käigus sündinud ettepanekute koondi viib põllumajandusministeerium seaduseelnõu eest vastutavale Riigikogu rahanduskomisjonile, kes ettepanekud omakorda läbi vaatab ning seejärel eelnõu kohendab.

Eile läbi vaadatud ettepanekutest võivad seadusse jõuda sätted, mis suurendavad minimaalset deklareeritavat teraviljakogust 500 kilogrammilt 5000 kilogrammile ja seavad varude valdajaile koos deklareerimise kohustusega kohustus avaldada kauba omanikud. Varude suurenemise põhjustena võivad edaspidi arvesse tulla toodete nomenklatuuri muutumine ja tootjast ning töötlejast sõltumatu ekspordi vähenemine.

Seaduse ettevalmistajad ei lugenud põhjendatuks või pidasid Euroopa Liidu nõuetega vastuolulisteks ükskõik millise toote välja arvamist deklareeritavate toodete nimekirjast, varude õigustamist tarnelepingutega ja vahendajate ning töötlejate eristamist. Samuti leiti, et taotlus kohelda Eesti toormest laovarusid teistest erinevalt rikub õigust võrdsele kohtlemisele.

Laovarude seaduse ettevalmistamisse on kaasatud põllumajandusministeerium, rahandusministeerium, majandus- ja kommunikatsiooniministeerium, justiitsministeerium, välisministeerium ning maksu- ja tolliamet.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing