Tõnis Arnover • 2. märts 2004 kell 10:52

USA majanduskonjunktuur paraneb

USA majanduskonjunktuuri seisu kajastav Institute for Supply Managementi indeks püsib neljandat kuud üle 60 punkti, mida ei ole nähtud 1984. aastast peale.

Indeks langes veebruaris veidi, 63,6 punktilt 61,4-le, kuid püsis neljandat kuud üle olulise 60 punkti taseme, mida ei ole juhtunud juba 20 aastat. Seejuures kasvasid kõik indeksisse kuuluvat 20 tööstusharu.

Indeksi kohaselt on USA majanduskonjunktuur väljunud faasist, kus majanduskasv põhines eratarbimisel ning jõudnud uude, laialdaste investeeringute faasi, kirjutas Svenska Dagbladet.

Tulemused on paranenud ka seni loiumates majandussektorites, nagu tööturg. Pea kõik firmad võtavad juurde uusi töötajaid ning hõiveindeks kerkis jaanuari 52,9-lt veebruaris 56,3-le. See on kõrgeim näitaja pärast 1987. aastat.

Hetkel kuum