Kiirabitöötajad nõuavad kohtutäituri kaudu lisatasu

03. märts 2004, 13:07

Neli Sillamäe kiirabi töötajat pöördus kohtutäituri poole, et saada täitemenetluse kaudu tööandjalt kätte lisatasu, kirjutas Põhjarannik.

Lisatasu on neile kollektiivlepinguga ette nähtud hüvitis lisatööaja ja kanderaamide tassimise eest.

Sillamäe kiirabi autojuhid Aleksandr T?istjakov ja Mihhail Masljut?enko ning velsker Larissa T?istjakova viisid eile hommikul Narva kohutäiturile Andrei Krekile avalduse, milles paluvad algatada täitemenetluse sihtasutuse Ida-Viru Kiirabi suhtes. Töötajad paluvad välja nõuda neile töövaidluskomisjoni otsusega mõistetud, kuid seni välja maksmata jäetud rahasummad. Jutt on kollektiivlepingu järgi sätestatud lisatasudest öötöö ning kanderaamide transpordi eest.
'Meil ei jäänud muud üle,' ütles Aleksandr T?istjakov . 'Ülemused keeldusid meile summat välja maksmast, pole töövaidluskomisjoni otsust edasi kaevanud ning ei kavatsegi nende otsust täita.'

Sihtasutuse Ida-Viru Kiirabi juhatuse esimees Arnold Persidski leidis, et aastaid tagasi Sillamäe haigla ja kiirabi töötajatest moodustatud Eesti transporditöötajate ametiühingu osakonna vahel sõlmitud kollektiivleping on kahjulik ega kuulu täitmisele, kuna ei vasta kiirabitöö spetsiifikale ega kehtivatele seadusenõuetele.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing